Assalamualaikum w.b.t. Ahlan wa sahlan Welcome to are peaceful

Followers

Search

Monday, 8 October 2012

Salam Dari Utara Buat Di Selatan






Assalamualaikum... 
akhirnya sudah lebih dari sebulan di utara
sintok,kedah..
universiti utara malaysia (UUM)
menjadi tempat untuk abadikan diri mencari ilmu
untuk tempoh 4 tahun yang akan datang
hurm bila aqu jejakkan kaki di sini
mula2x.. rasa terkejut...
sebab~~~
tinggal beberapa km dah smpai sempadan Thai..
huhu baru sedar betapa hujungnya uum nie..
mungkin sebab itu namanya uni utara malaysia,
first day kat sini ,, kononnya nak g thai,.
tapi apakan daya lupa passport kat rumah...
huhu...
melepas...
then..
kehidupan disini amat berbeza jika dibandingkan di zaman persekolahan
dan zaman matrikulasi...
sebab kat sini banyak menggunakan kudrat kurniaan ilahi
untuk bergerak,..
huhu..
tapi ada satu perkara yang tidak pernah berubah..
iaitu memakai pakaian formal..
memang nsem2x.. pelajar kat sini..
even suhu kat sini antara yang terpanas di malaysia.. tapi 
pelajarnya still pakai smart2x..n tie..
huhu..
btw ada satu habit yang aqu kekalkan ..
jadi ''room boy''
bukan tak campur orang.. tapi banyak habiskan masa didalam bilik...
sesungguhnya ''inamal ama'lu bin niat''
banyak aktiviti berunsur keagamaan n tak kurang juga yang berunsur hiburan yang aqu join..
seimbang... 
''duniawi n ukhrawi''
insyallah...
alhamdulilah kat U nie..
sudah hilang sifat yang satu itu...
kat sini mungkin lebih bayak cabaran yang membadai diri..
tapi itulah bukan faktor untuk kita membuat diri kita ter''hanyut'' ke lembah
hina..
suatu perkara yang aqu pelajari adalah..
menjaga akhlak..
sebab itu mencerminkan kehidupan dan cara dia berkawan...
kepada kawan2x.. yang aqu selalu kacau dan sakat..maaf andai
gurauan aqu agak keterlaluan...
kerana ia tidak lebih dari sekadar gurauan..
kadang2x.. korang pown gurau kasar..
tapi aqu tak pernah simpan dalam hati..
insyallah... sahabat dunia akhirat..
juga buat yang tersayang..hehe


Antara mamat2x.. nsem uum ^_^ 
outing canglun sambil tunggu bus yang tidak kunjung tiba..




rutin duduk dalam surau berdekatan dkg 6 di bangunan colgis uum




dimalam penutupan orentasi dengan memakai pakaian tradisi..
cewah..hehe


nie pulak mamat persada ( felda )
2 dari keratong..
hanya aqu dari johor
maokil..


even baru duduk kat uum nie tak smpai sebulan..
tapi banyak pengalaman dan
kenangan yang telah dilalui...
memang benar kata orang yang pernah berada di U
kehidupan di U adalah kehidupan yang tak dapat dilupakan
cehh..padahal baru duduk sebulan..hehe

4 tahun nie jugak lah dikira praktikal loghat kedah..
maklumlah ..
insyallah akan jadi orang kedah
hehe...


<3 Suburkan dengan ketaQwaan <3

peringatan buat rakan ku..
jagalah dirimu...
peliharalah dirimu
dari kemungkaran...
kalau aqu salah silalah tegur...

Barakallah fikum...

salam UUM... Salam Utara... Salam KEQABU..
hehe



1 comment:

  1. Awww. Glad you're enjoying yourself. All the best in UUM!

    ReplyDelete