Assalamualaikum w.b.t. Ahlan wa sahlan Welcome to are peaceful

Followers

Search

Friday, 27 September 2013

Coretan Mahasiswa





Assalamualaikum.. sahabat sekalian :) 

Allahurobbi lama rasanya tidak menulis di dalam blog nie,
Alhamdulillah masih mempunyai waktu untuk menulis sebentar ditemani
suasana hujan di U.S[University of Sintokyo] :)
Semestar kedua telah pun bermula ditemani azam baru,
Membina dalaman dan luaran demi menjadi manusia yang
mampu bergetar jiwanya tatkala menyebut ALLAH S.W.T.

Urusan seharian banyak diisi dengan lagha
masih mencari tempat untuk berpijak sebagai hamba-NYA
Kejap pasang, kejap surut,haishh
sesiapapun pasti merasa sedemikian kan?
kejap tunduk, kejap mendongak,

Program?hurm maybe sem ini akan bermula rasa hidup
sebagai mahasiswa yang sebenar
sementara sem yang lepas banyak enjoy
manja, jalan kesana sini

Alhamdulillah sedikit demi sedikit mula sedar akan
maksud 
'' Matang''
Tapi apa salahnya nak jadi childish kan?kan?
yang penting tidak
mengabaikan tanggungjawab

Harap lepas ni istiqamah ke mercu Syurga-NYA
yang didambarkan setiap umat-NYA
moga Bidadari yang dipilih tidak
mensia-siakan kepercayaan yang diberikan
membawa harapan yang segunung
disamping membawa hati untuk
dibersihkan semula bersama

Kecewa?sedih?give up?
dah tinggalkan di bahtera kenangan :p 
tapi biasalah termenung memikirkan 
tapi nak buat macam mana.. dunia tak pernah berhenti
yang patah tumbuh yang hilang akan berganti

Tapi yang paling sedih berjauhan 1000++ KM dari keluarga
haishh 
tapi itulah doa yang termakbul
setelah sekian lama
akhirnya dimakbulkan
Alhamdulillah

MS41
Aku sangat ''rindu'' haha
agaklah
sebab dekat sini[U.S] aku takda member
yang macam korang
dekat sini aku masih dibawah perangai lama aku
hasihhh tak tahu kenapa
kekal sampai sekrang(if you kow what i mean).

Kepada sahabat yang mengenali tetapi
tidak bertegur sapa
harap jangan anggap diri ini sombong
sebenarnya gila-gila tapi normal
akan buat tak tahu
sebab nak kata peramah tu tak
tapi if dah pernah tegur, insyaALLAH
akan kekal ukhwah itu :)

AZZAM,HAZIQ,DAN@KURUIH Dan warga DPP TM
korang family aku yang buat
aku rasa mudah untuk mengeluarkan kata-kata dimulut
kalau kena gurau kasar harap tak simpan dalam hati
gurau untuk ukhwah hehe
kalau korang gurau, aku ok je..
sebab 
'' Marah macam mana pun, Tidak akan lebih dari 3 hari ''


[Gambar Hiasan :p ]

Kepada Masa LaluKu
PergiMu
TidakKU
HarapMu
Kembali
Jiwang?biasalah.. hujan..kan.. :) 
hewhew

- Moga Allah Redha -

Jom Zikir

SubhanaALLAH, Alhamdulillah, Allahuakhbar

Peace-NO-War
Peace-4-R4BIA


No comments:

Post a Comment