Assalamualaikum w.b.t. Ahlan wa sahlan Welcome to are peaceful

Followers

Search

Saturday, 27 October 2012

Bercuti Sempena Raya AidilAdha



berhari2x.. tunggu tiket.. akhirnya dapat juga sehari sebelum balik... puas juga lah aqu call n msg abg ue.. takowt tak dapat ticket nak balik... huhu... 
esok balik... tapi sehari sebelum ue dah siap kemas... hehe... agpwun semua barang dah siap kemas.. so tinggal susun ckit2x.. jew...  assgemnt pun dah banyak siapkan... akhirnya bus yang ditunggu2x.. tiba pukul 9 pm. dan mula bergerak ke selatan dari U pkul 11pm.. alhamdulilah setelah 12 jam perjalanan smpai ke johor..negeriku... dan merupakan pengalaman pertamaku.. menaiki bus sejauh itu... tanpa  kenalan rapat...uhuhu






                                       snap dari dalam bus.. memberikan pic yg awesome.. dicelahan rintik2x.. hujan..


                    
                                                        panahan mentari di Tangkak, JOHOR
                                                                         





                                                                   

alhamdulilah.. akhirnya dapat jugak aku menjejakan kaki ke tanah tumpah negeriku..
rasa mcm dah terlalu lama tak balik.. padahal baru sebulan plus2x.. tak balik... huhu
apa pun terubat juga rasa rindu kt rumah nie..huhu..
bila menjejakan kaki di rumah nie... teringat kata-kata yang pernah aku kata suatu ketika dahulu.. apa pun ''kata-kata'' itu dilafazkan ketika nafsu menguasai diri aqu.. allahurobbi... apepun.. harap semua itu dapat aqu lupakan semua itu.. kini segala telah berubah.. aqu dah boleh berdiri di atas kaki sendiri... 
hurm... sebelum balik segamat... sebenarnya.. aqu direct dari uum terus ke jb... raya kat umah abang... lepas jew turun dari bus... then jumpa ayah .. sebelum lalu.. di ''legoland'' sebelum smpai ke destinasi ,
       


                                           
dapatlah aqu beraya bersama kedua-dua budak tomel furqan and aliayah... dorang dah pandai jalan... huuhu.. baru sekejap tinggalkan.. dah pandai jalan dah dorang...huhu,, malahan dah pandai cakap lak ue.. 



                           masing2x.. tengok muka ,, ( kenapa muka dia ag comel nie.. hehehe )


haishh... bukan aqu jew posing.. malahan mak aqu pown sama... bersama cucunya... maklumlah... dah dua cucunya... insyallah tahun depan dah bertambah ag 1.. insyallah... makin bertambah ahli keluarga nie... aqu nie bila lah lagi agaknya.... hehehe... ''awak... jom....'' hehe... sapelah insan bergelar awak ue ye..hehe

                                         

bukan cucunya jew..yang tembam.. malahan nenek dorang pun makin tembam... maklumlah.. makin sihat .. sentiasa alhamdulilah... hehe... ( aqu tak mampu nak angkat kedua2x..nya ) hanya orang berpengalaman leyh angkat kowt... hehe... nampak diditu kecomelan dan ketembaman mereka2x.. ini.. hehe...
apepwun berharap dapat berkumpul lagi macam nie lagi lepas ini...

-semoga dapat pulang dan menikmati pemandangan yang indah nian bersama ahli keluarga-
insyallah...

          

No comments:

Post a Comment