Assalamualaikum w.b.t. Ahlan wa sahlan Welcome to are peaceful

Followers

Search

Thursday, 28 July 2016

I'm back 2016

Assalamualaikum.

Buat follower yang masih aktif. 

cheq nak habaq. 

sekarang cheq hanya aktif di Facebook dan di Instagram (Rujuk link dibawah)

Instagram : muhd_ha_fis

Selamat berblog. 

Keep smiling and sabr 

Sedikit perkongsian terkini :)
Random 


Currently kerja di micron semiconductor asia pte ltd 
Jika dahulu cabar diri duduk kedah

first step keluar dari kepompong mahasiswa merasa 
dan menghadapi ketahanan fizikal melalui kehidupan 
unsung labour di singapore. 

Gaji memang mahsyuk tapi dugaannya hanya Allah yang tahu.

Insya-Allah first lesson yang dapat adalah komitmen. 
Teamwork dan amalkan ''lantak kau lah'' :) 

Sebab cheq tak suka amek tahu sangat dan tak mahu menyibuk hal orang.
''Peaceful life''

Cuma nak cakap walaupun hanya kerja level buruh disana.
Tapi dorang memetingkan ''educated worker''
everything online weyh
dan ku lalui 3 bulan dengan training ala2 macam dalam kuliah masa zaman universiti huhu. 

bezanya lagi teruk hanya slideshow pukul 2-5 pagi.. Allahu.. 

Apepun untuk yang bekerja mencari keberkatan itu keutamaan.
Kuantiti itu penting untuk memnuhi keperluan hidup.

Memegang 8K dalam beberapa bulan. 
Agak terkejut untuk freshy.

Insya-Allah akan matangkan financial management.
Ingin kejar

Rumah pertama.
Kereta idaman
Isteri pilihan :) 


Gambar semasa kesayangan cheq
Yaya, Furqan and anas.

Cukup nakal sekarang.
Tak mahu dengar kata dah. 


Selfie :)


Allah jauhkan sementara.
Jodoh tidak pernah jauh.
Yang jauh hanya jarak :) 




Hewhew 




Jumpa lagi.
Tak tahu bila boleh menukil sebegini.

Busy
Busy
Busy.

Assalamualaikum.

Btw ada pape perkara nak roger Facebook or email muhammadhafisabrazak@yahoo.com 
24 hours .




No comments:

Post a Comment